06 74 / 491-146 kozseghaza.alsonyek@t-online.hu

TÁJÉKOZTATÁS „termelő kereső” felület indításáról

Az Agrárminisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal – kiemelt figyelmet fordítva arra, hogy a koronavírus járvány ideje alatt a kiváló minőségű, magyar termékek elérésének kulcsszerepe van a biztonságos élelmiszer-ellátásban – a járvány következtében nehéz helyzetbe került helyi termelők értékesítési lehetőségeinek bővítése és a potenciális vásárlókkal történő kapcsolattartás zavartalan fenntartása érdekében, hirdetési felületet hozott létre „termelő kereső” néven.

A felület célja, hogy megkönnyítse a kapcsolatfelvételt a lakosság, a szolgáltatók és a helyi termelők között. A vásárlók így könnyebben juthatnak hozzá a kiváló minőségű, magyar termékekhez a közvetlen környezetükben és vásárlásukkal támogatják a helyi termelőket, akik így tovább folytathatják értékes munkájukat.

Az érdeklődő őstermelők és kistermelők a https://portal.nebih.gov.hu/termelokeresooldalon érhetik el a regisztrációhoz szükséges űrlapot. Nevük és elérhetőségeik mellett az általuk kínált főbb terméktípusokat, valamint szakmai azonosítójukat kell megadniuk, továbbá, hogy vállalnak-e kiszállítást.

A későbbiekben a kereshető adatbázis mellett az adatok térképen is megjelennek majd, így a felület használatával a vásárlók is könnyedén tájékozódhatnak arról, hogy kik és mit kínálnak eladásra a környékükön.

Comments are closed.